http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Ya ummaht Muhammad!

      

 

”En muslims blod är heligare i Allahs syn än självaste ka’ba.” – Ibn ’Omar [Sahih at-targhib, 2/639].

Mina ärade syskon, ifall självaste kaa'ba hade blivit attackerad och förstörd av ickemuslimer - hur hade vi som muslimer reagerat? Hur många muslimer hadet inte rest sig upp och gjort något åt saken? 

 Men hur kommer det sig då att när våra syskon mördas, våldtas, fängslas, torteras DAGLIGEN så är det väldigt få av oss som reagerar. Är det brist på sympati? Bryr vi oss inte längre? Kan Du föreställa dig att din egen moder eller biologiska syster/broder blir slaktad framför dig av en kafir - hur hade du reagerat då? Hade du bara vänt dig därifrån? Och inte brytt dig? La wAllahi, ingen av oss skulle tillåta något sådant ske mot varken våra biologiska syskon eller föräldrar. Men är inte dem i Palestina, Burma, Syrien, Afghanistan, Tjetjenien, Somalia, Kuridstan, Irak, Kashmir och resten av vår ummah våra syskon? Jo, det är dem! Vi har en plikt som muslimer att hjälpa dem, och lida med dem precis som profeten Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam sade i en autentisk hadith att de troende är som en enda kropp - om en del av kroppen har ont, lider resten av kroppen av feber och sömnlöshet.

 

Därför påminner jag först och främst mig själv och sedan er om att komma ihåg våra syskon i våra böner. Att var och en av oss åtminståne skall försöka hjälpa våra syskon - vare sig det handlar om att skänka pengar, kläder eller något annat. Kom även ihåg att dou'a är det starkaste vapnet en troende har - så använd det! Underskatta aldrig douans kraft. 

 

Må Allah skänka seger till vår ummah och må Allah förgöra dem som behandlar våra syskon på ett orättvist sätt och må Han ge dem vad dem förtjänar, allahuma amin. 

 

Fi Amanillah! 

/Al Ghareebah.

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0