http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Tar du vara på Din tid?

Tiden mina kära läsare, tiden! Ta va på den innan döden överraskar er. Vår tid är allt för värdefull för att slösas på onödiga saker i Dounya och saker som inte kommer att gynna oss i Akhira. Så, ta vara på den! Se till att utnyttja Din tid på det rätta sättet... För sobhana Allah, på Domedagen kommer Du sannerligen att frågas om vad du gjorde med Din tid och hur Du spenderade den. Kan du ens föreställa dig att Dina fötter kommer att vara som fastklistrade på marken? Och att Du inte kommer att kunna röra på dig förrän Du har svarat på; vad Du gjorde med Din tid i den här världen. Så, vad har Du förberett för svar då Du kommer stå framför Din Skapare? Vad har du förbetett för svar? 

 

Profeten Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam sade i en hadith:

”Det finns två välsignelser som många människor INTE tar vara på och de är: Hälsan och DEN FRIA TIDEN” [Bukhari, 6412]

____________________________________________________________________________________________

Låt oss säga att du har ett jättestort prov/tenta i skolan - som kommer avgöra mycket i ditt liv. Du inser hur viktigt provet är inför ditt framtida liv därför väljer du att satsa 100%. När du pluggar inför provet så vill du få bort alla distraherande saker som mobilen, du undviker onödigt snack, du låter bli att sitta framför TV:n lika mycket och du kanske till och med går till en sådan utsträckning att du inaktiverar din Facebook. 

Detta är en verklighet för många av oss, för hur många har inte varit i den sitsen? Men frågan är nu, hur många av oss hade varit villiga att "offra" facebook, instagram, mobilen, skvallertidningarna etc. för att kunna satsa 100% inför Akhira? 

 

Har vi glöm att det här Livet också är som ett prov/test? Varför slösar vi vår tid på alla onödiga saker då? Är det inte hög tid att skärpa oss och börja samla på oss så många goda gärningar som möjligt - så att vi inte kommer tomhänta på Domedagen? För sanningen är, att ingen av oss vill stå bland förlorarna den Dagen. 

 

Missförstå mig inte nu, självklart handlar det inte om att man inte skall ha roligt alls... Livet handlar inte om att satsa på ibadah 24/7 och isolera sig från omvärlden...Då bränner man ut sig ju! Dessutom fungerar vi människor inte som robotar, även vi har känslor. Så, ja Du kan umgås med dina vänner och göra i princip allt du gillar - men givetvis bör det vara inom halal ramar! 

 

Ta bara en titt på hur våra ädla förebilder spenderade sin tid på. Salaf tog alltid vara på sin tid, för de förstod verkligen hur värdefull den var. På dagen brukade de söka kunskap från Koranen och Sunnahn som de sedan var kvicka med att sprida vidare. Sedan när natten väl kom så var det natbön och koranläsning som stod på schemat för de. Ma shaa Allah! Och vissa av de tyckte till och med att deras tid inte räckte till! De tyckte inte att de gjorde tillräckligt, trots att hela deras liv var för Allahs skull...  Men även om de alltid hade Allah i åtanke hindrade det aldrig de från att umgås med sina vänner och familj och ha roligt. Det märker man tydligt när man läser om deras liv... 

 

 

Jag skulle vilja avsluta med ett mycket vackert uttalande från Hasan al Basri, rahimhullah, när han sade:”Det går inte en dag där solen går upp förutom att en ängel ropar, Ya Ibna Adam [Adams söner, Adams avkomma], detta är en ny dag och den är vittne över dina handlingar, så ta väl hand om den, för att denna dag kommer aldrig att återvända tillbaka  tills Domedagen." 

 
Fi Amanillah.
/Al Ghareebah.


Kommentarer
Postat av: anonym

Mashallah mkt bra skrivet må allah belöna dig med det bästa. Ärligt dina texter är underbara jazzak allahu jairen.

Svar: Må Allah belöna dig mångfaldigt! Din kommentar värmde jättemycket måste jag säga. All tacksamhet tillkommer Allah, du får jättegärna sprida vidare så att det kommer ut till fler människor in shaa Allah
Ghareebah

2012-10-08 @ 18:23:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0