http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Vem är det Du fruktar?

 
En syster kanske inte vågar ta på sig den korrekta klädseln, hijaab, just av den anledningen att hon oroar sg för vad hennes vänner kommer att tycka om henne och hur de kommer att behandla henne. Och en broder kanske inte vågar låta sitt skägg växa och ha byxorna över anklarna precis som vår älskade profet Muhammad salla Allahu 'alayhi wa sallam hade, just av den anledningen att han oroar sig för vad hans polare kommer säga och tycka om honom. 
 
 
Eller Du som läser detta just nu kanske inte vågar be i skolan när bönen är inne eller be vart du än befinner dig bara för att Du fruktar människorna där ute. Min ärade syster/broder, tänk efter... Och handen på hjärtat nu! Vem är det Du egentligen fruktar? Är det Skaparen eller skapelsen? Svaret bör naturligtvis vara att det är Allah subhanau wa ta'ala, Skaparen, vi fruktar! Men hur kommer det sig då att det inte syns i våra handlingar?
 
 
Allah, den Högste, säger i souraht al imraan, vers 175:
"Frukta inte dem, utan frukta Mig, om ni verkligen är troende!" 
 
Fi Amanillah!
/Al Ghareebah.


Kommentarer
Postat av: hafsa

SubhanAllah riktig bra skrivet (as usual) ma sha allah, en bra påminnelse

Svar: barakAllaho feeki dyrbara syster för dina värmande ord och för att du fortsätter titta in i bloggen! Men ge mig inte för mycket luft bara :P
Ghareebah

2012-10-16 @ 15:50:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0