http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Fortsätt kämpa mot Jannah!

Den här världen är så rutten wAllahi. För varje dag som går inser man verkligen hur värdelös dounya och alla materiella sakerna är, och att det aldrig kan tillfredsställa en och göra en nöjd och lycklig. Det enda som kan göra en lycklig i det här livet och det nästkommande livet, är lydnaden till Allah subhanahu wa ta’ala.

 

Man bör ha i åtanke, att när man följer Allahs underbara religion och praktiserar den som den borde praktiseras så kommer man stöta på prövningar på vägen. Så är det bara. Profeterna, följeslagarena och flera generationer av muslimer har prövats hårt. Det är ett löfte från Allah, att varje troende muslim kommer prövas. Allah, den Upphöjde säger i sourahtul baqara, vers 155:

 

 "Vi skall helt visst låta er utstå prövningar genom fruktan, hungersnöd, förlust av egendom och liv och frukten [av ert arbete]. Förkunna för de tålmodiga och uthålliga ett glatt budskap ."

 

Min dyrbara syster, och min respekterade broder; Det är vid tider av prövningar, och tider av svårigheter som ditt sanna jag kommer fram. Hur hanterar du dina prövningar? Och hur tänker du hantera dem framöver?

 

Du kanske känner för att bara ge upp allt och bryta ihop… Men du måste inse att det är EXAKT vad shaytan vill att du ska göra: att ge upp! Det är wiswas (viskningar) från shaytan, sök skydd hos Allah från honom.

 

Res dig istället upp och torka tårarna. Blicka därefter rakt fram, för det är framåt du skall marschera. Ärade syster och broder, kom ihåg vem din Herre är och lär känna Honom genom Hans namn och egenskaper på så sätt ökar din kärlek till Allah. Tänk på att Allah har väglett dig, och sannerligen är det den största välsignelsen en människa kan få.

 

Allah testar dig, för att Han älskar dig. Var därför inte ledsen och ge aldrig upp. Hur svårt det än är, vilka prövningar du än går igenom – ge ALDRIG upp. Tro mig, allt slit, allt hårt arbete kommer löna sig en vacker dag. Paradiset väntar på dig… Låt inte en sådan chans gå förbi.

 

Må Allah alltid stärka oss vid prövningar och låta oss vara bland dem tålmodiga som får inträda Paradisets portar, amin. 

                  Tumblr_mj1kbyqnok1qc0qn1o1_500_large

Fi Amanillah! 

/ Al Ghareebah.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0