http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

"Är vi sanna troende?"                                                          "Är vi sanna troende?"
                               Av: Babar Ahmad (må Allah påskynda hans frisläppning). 

Allah säger i souraht al imraan, vers 139:

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
“So do not weaken and do not grieve, for you will indeed be superior if you are truly believers.”

Den här versen uppenbarades till profeten Muhammad (salla Allahu ’alayhi wa sallam) av Allah den Allsmäktige strax efter att muslimerna blivit besegrade vid slaget av Uhud och när dem återvände förkrossade och sorgsna för deras förlust till Madinah. Versen sändes ner som en uppenbarelse för att uppmuntra de troende. Och varför skulle följeslagarna (må Allah vara nöjd med dem) inte känna sig förkrossade efter slaget? 70 bland dem bästa följeslagarna dödades och flera andra skadades. Även självaste profeten Muhammad (salla Allahu ’alayhi wa sallam) skadades allvarligt och blod strömmade från hans välsignade ansikte.

Dock var förlusten endast ett tillfälligt bakslag, så att de troende kunde reflektera över orsakerna om varför de hade blivit besegrade, som versen i souraht al imraan beskriver. Misstagen och synderna som dem få muslimerna hade begått hade påverkat hela armén från att nå deras seger.

Vid ett annat tillfälle när ’Omar bin al Khattab (radiyAllahu anh) sände en armé tillsammans med Sa’ad bin Abi Waqqas (radiyAllahu anh) till slaget vid Al-Qadisiyyah gav han honom följande råd: "Frukta dina synder mer än vad du fruktar fienden, för synderna är farligare för dig än din fiende."

Vinst och förlust, seger och nederlag, framsteg och bakslag avgörs inte av pengar, resurser eller färdigheter. Snarare är det lydnaden och olydnaden mot Allah den Upphöjde som avgör det. Ju mer vi lyder Allah, desto mer påskyndas Hans seger och ju mer vi visar olydnad desto mer fördröjer vi Hans seger. Det är väldigt lätt för oss att skylla på Bush och Blair, på ”väst”, ”kouffar” och ”dem där” för våra problem. Dock är det inte lika enkelt för oss att se oss själva i spegeln och peka på våra misstag. 

Se på vårt patetiska tillstånd. Vi skjuter upp bönen, rusar igenom den och en del av oss har till och med lämnat bönen helt. Vi är allt för snåla att betala zakat (allmosan). Vi föredrar att gå på semester före vår obligation; Hajj. Vi dricker alkohol, vi använder droger, vi stjäl, vi fuskar, vi äter haraam, vi tjänar haraam och vi säljer haraam, vi slår tvingar våra döttrar i äktenskap och använder Islaam för att rättfärdiga det. Vi är snabba på att slösa pengar på kläder och dylikt, men inte när det kommer till att spendera pengar på dem föräldralösa och dem behövande. Vi lyfter inte ett finger när vi ser våra muslimska syskon fängslas, torteras och dödas pga rädslan vi har för att hamna i samma situation. Vi ödslar vår tid på TV och att spela datorspel, och sedan klagar vi över att vi inte har tid att bli bättre muslimer. Vi är beroende av musik, när vi borde lyssna och memorera Koranen istället. Och efter allt detta, så har vi fräckheten att ifrågasätta varför Allahs seger inte har kommit?! När vi befinner oss i det här korrupta tillståndet, så borde vi snarare förvänta oss Allahs vrede och straff än hans seger.

För varje synd vi begår leder till försening av Allahs seger. Varje bön vi missar leder till att ännu en fånge förs till Guantanamo Bay. Varje drog vi tar leder till att en annan Koran skändas och spolas ned i toaletten. Varje timme vi slösar på TV och annat onödigt, leder till att en annan muslim blir kidnappad och överlämnas till kouffar. För varje gång vi kollar på det som är förbjudet för oss, lägger vi ett hinder i vägen för Allahs seger. En synd är inte något mellan dig och Allah, utan den ”lilla synden” du begått kan påverka hela den muslimska nationen, och kan påverka segern för vår nation. Varje synd vi begår är ytterligare en anledning till varför Allah fördröjer segern.

Allah har gett oss ett löfte i souraht al imraan, vers 139. Allah lovar oss lättnad, hjälp och seger, på ett villkor - OM vi är sanna troende. Därför borde vi ställa oss frågan: Är vi verkligen sanna troende?
 
/Al Gharebah 
                   
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0