http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Ummahns tillstånd

 

Vet ni varför al aqsa än idag är ockuperad? Varför muslimska länder blivit invaderade av murtadeen? Varför små oskyldiga barn begravs levande? Varför muslimer runt om i världen slaktas i händerna på tawagheet? Varför våra dyrbara systrar våldtas av smutsiga khanzeer? Varför våra bröder torteras när de kallar till tawheed? Varför våra shuyoukh fängslas när de talar haqq? Varför moskéerna bränns ner? Varför kouffar ständigt förlöjligar vår deen? Varför muslimer förföljs och förtrycks för att de tror på ”la illaha illa Allah muhammadan rasoullulah”? Varför vår muslimska nation, som en gång i tiden var den BÄSTA och starkaste nationen idag förvandlats till den svagaste nationen? Och vet ni varför muslimernas blod idag blivit så billig?! 

Det beror främst på två saker (kanske fler, Allah vet bäst):

1) Vi har lämnat och övergivit vår plikt

Allah 'azza wa djall säger i souraht at tawba, vers 38:

"TROENDE! Hur är det fatt med er? När ni kallas att kämpa för Guds sak klamrar ni er fast vid det jordiska; är ni så intagna av vad denna världen [kan erbjuda] att ni [glömmer] evigheten? Detta liv ger er bara torftiga fröjder jämfört med den eviga glädjen."


Och anledningen till att vi övergivit plikten som Allah har gett oss beror på…

2) … Den vidrigaste sjukdomen ”al-wahn” som existerar i våra hjärtan. Vad är al wahn? Profeten Muhammad salla Allaho ’alayhi wa sallam beskrev det som: ”Kärleken till det världsliga livet (hobb ad-dounya) och avsky inför döden.” [Abu Dawud nr. 4297]. 

Vi har blivit förblindade av det världsliga livet, så blinda av det materiella och det världsliga att vi sålt vår religion för det, wa Allaho al musta’an. Så därför befinner vi oss i det här korrupta tillståndet, och vi har ingen annan att skylla på än oss själva. 

Om vi vill få tillbaka Islaams och vår nations ’izzah så måste vi gå i rasoullulah salla Allaho ’alayhi wa sallam fotspår, och vi måste börja med att rensa våra hjärtan från korruptionen (al wahn). Var av en av oss borde börja med att handla efter Koranversen där Allah sobhanahu wa ta’ala säger i souraht ar raad vers 11: 

”Gud förändrar inte människornas villkor, förrän de ändrar sitt sinnelag.” 

Wa Allaho a'alam, och Allah vet bäst.

//Bristfälliga Al Ghareebah Kommentarer
Postat av: Anonym

Salamo aleykom! Den muslimska kvinnan som här om dagen blev misshandlad p.g.a hennes hijab har åter igen blivit misshandlad. Det måste få ett slut! Var är demokratin?! Var är religionsfriheten?! Gå gärna in på min blogg och ta del av mina tankar kring denna fruktansvärda händelse (livetsframtid.blogg.se)... Ta hand om våra systrar som var dag kämpar med att bära hijab.

Svar: Wa 'alaykum assalam, jazakoumAllaho khayr.
Ghareebah

2013-08-23 @ 20:22:16
URL: http://livetsframtid.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0