http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Får systrar göra dawah?

 
 

Prisad vare Allaah,

 

Det är obligatoriskt för kvinnor precis som männen att kalla till Allaah och påbjuda det goda samt förbjuda det onda, vilket texter från Koranen och Sunnah indikerar, och de lärdas uttalande förtydligar detta. Så kvinnor måste kalla till Allaah och påbjuda det goda och förbjuda det onda i enlighet med sharee'ah, precis som männen är skyldiga till att göra.

 

En kvinna borde inte avskräckas från att kalla till Allaah på grund av känslor som ångest, brist på tålamod eller för att vissa människor ser ner på henne, förolämpar och förlöjligar henne. Snarare borde hon stå ut med det och ha tålamod. Om hon tror att människor kommer att se ner på henne eller göra narr av henne, då borde hon sträva efter att vara det bästa exemplet och bära korrekt hijaab framför icke-mahram och undvika beblandning.

 

Hon borde se till att hennes da'wah är fri från något klandervärt. Om hon gör da'wah till främmande män då måste hon bära korrekt hijaab och undvika att vara ensam med en icke-mahram. Om hon gör da'wah till kvinnor så bör hon göra det med visdom och se till att hon har ett gott beteende. Hon måste undvika alla typer av fitnaah, så som att visa upp sin skönhet eller tala på ett mjukt sätt inför främmande män. Hon måste även vara noga med att kalla till Allaah, och på ett sätt som inte skadar hennes religiösa engagemang och rykte.

 

[Shaykh ‘Abd al-‘Azeez ibn Baaz, al-Fataawa al-Jaami’ah li’l-Mar’ah al-Muslimah, sid. 1010]

 

Lyssna på Khalid Yasins klockrena svar! Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0