http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Våra syskon behöver oss

 
Kan Du föreställa dig själv att vara isolerad i ett mörkt och kallt rum, ingen kontakt med omvärlden överhuvudtaget, Du får varken se eller tala med dina närmaste familjemedlemmar och vänner, Du får inte utöva din religion, Du blir torterad dag in och dag ut, Du behandlas på det mest vidrigaste sättet samtidigt som dina s k "muslimska syskon" bara ser på. Säg mig, hur skulle du reagera då? Skulle 
du inte bli arg, upprörd, besviken?

Hur tror du då våra systrar och bröder som får gå igenom det som nämndes ovan dagligen, känner? För det är en verklighet för många av dem... Vi har svikit våra syskon, och var och en av oss borde skämmas djupt. Men kom ihåg, det är inte försent att bidra med en förändring. Du kan fortfarande göra en insats, kom ihåg profeten Muhammads, salla Allaho 'alayhi wa sallam, ord när han sade: 

”Den av er som ser en ond handling, låt honom ändra den med sin hand (genom handling), och om han inte kan det, så med sin tunga (genom att säga ifrån), och om han inte kan det, så i sitt hjärta (genom att känna att det är fel), och det är den svagaste tron.” [Bukhari, Fath 1/51]. 

Om du inte kan gå och befria våra syskon och ändra något med dina handlingar försök åtminstone uppmärksamma det - skriv insändare, skriv statusar på Facebook, berätta för dina vänner och familjemedlemmar vad våra syskon genomlider. Eller be för våra syskon, för dou'a är sannerligen det starkaste vapnet en troende kan bära.
 
Ps, gilla gärna "Muslimska aktivister" på facebook! http://www.facebook.com/MuslimskaAktivister
 

Fi Amanillah! 

/Al Ghareebah.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0