http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

Tips till unga studenter, imaanboost!

Många ungdomar klagar på att deras imaan sjunker rejält under skolperioden… Därför har jag samlat på ett par imaanhöjande tips som bi’dnillah kan hjälpa oss alla under vår skolgång:

 

1. För det första gäller det att ha rätt avsikt. Gå till skolan för Allahs skull, för att få kunskap som kan gynna både dig och vårt ummah. Profeten, må Allahs frid och välsignelser vara över honom sade: ”Varje handling bedöms efter dess avsikt och varje människa skall få vad hon strävat efter…” [Bukhari, Muslim och andra].

 

2. Om du åker tunnelbana/buss/bil till skolan försök att lyssna på koran/föreläsning under tiden. Eller varför inte läsa någon lärorik bok?

 

3. Fasta om du kan, speciellt när timmarna är så pass korta. När du fastar så sänker du din blick automatiskt och styr din tunga lättare.

 

4. Om det är långa matköer (vilket det oftast brukar vara) på din skola, varför bara slösa din tid på att stirra rakt ut i luften? Gör dhikr (åminnelse av Allah) under tiden du väntar!

 

5. Umgås med rätt personer, ditt umgänge påverkar dig mer än vad du tror.

 

6. Om du läser biologi eller något annat ämne, begrunda Allahs skapelse. Det leder till gudsfruktan och din imaan kommer att höjas enormt. Allah den Högste säger i souraht al imran, vers 191 ”…och som, när de begrundar himlarnas och jordens skapelse [ber med dessa ord:] Herre! Du har inte skapat allt detta i blindo.”

 

7. Försök att använda din tid effektivt och sparsamt. Så fort du har rast gör något som för dig närmare Allah.

 

Jag hoppas att dessa få tips kan vara till nytta för både er och mig, amin! Om ni har några fler tips som ni kanske vill dela med er – skriv gärna i kommentarsfältet. 

                    
            
 

Fi Amanillah! 

/Al Ghareebah.Kommentarer
Postat av: Hafsa

Ma shaa Allah gryma och nyttiga tips, må Allah belöna dig mångfaldigt jag delar vidare :))

Svar: BarakAllaho feeki syster, gör så!
Ghareebah

2013-01-20 @ 11:24:01
Postat av: Anonym

Hoppas att det är okey om jag tar den

Svar: Naturligtvis får du det, du behöver ej fråga syster.
Ghareebah

2013-01-20 @ 20:07:04
Postat av: N

Bra tips, mashAllah :)

Svar: JazakiAllaho khayr!
Ghareebah

2013-08-18 @ 23:02:02
Postat av: Kaoula

En av de viktigaste grejerna är att du har.praktiserande bra muslimska vänner åt sidan så att de hjälper dig när din Iman är nere. Största problemet med skolan är grupp tryck, du måste visa att du är muslim från början och att det finns grejer som du inte gör. Sättet du beter dig är också viktigt. Försök inte att bevisa att du är som de fast muslim för att du är inte som de. Visa de dina goda akhlaq och försök gör dawa på ett indirekt sett. Visa de vem en muslimsk kille/tjej är. En som aldrig ljuger, en som aldrig fuskar och en som har Allah i sitt hjärta. Det kanske blir svårt men försök att vara dig själv, inte någon annan för då blir det tungt och svårt för dig, sen kanske du tror på det själv. Det här är en jätte viktig fråga som många undrar över. Jag önskar att det finns kurser som man kan ta. Åk ofta till moskén... Glöm inte att du är inte ensam, Allah är alltid med dig.

Svar: BarakAllaho feeki ädla syster för att du delade med dig det där!
Ghareebah

2013-08-18 @ 23:54:01
Postat av: Abu Mohamed

Jätte bra tips, må Allah belöna er...

Svar: Amin och er.
Ghareebah

2013-08-22 @ 01:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0