http://cdn.publishdev.se/cdn/9-1/3830675/images/2012/ikon_5021ac0be087c35663000283.png Ghareebah -

”Vi har förrått Sheikh Abu Hamza och bröderna”

”Vi har förrått Sheikh Abu Hamza och bröderna”

 Skriven av: Abu Nusaybah, må Allah påskynda hans frigivning.

[Notera att hans text riktar sig till muslimerna i UK, men muslimerna i Sverige och runt om i världen bär på minst lika mycket ansvar.]  

 

Jag skriver det här för att först och främst rikta det till mig själv, och sedan till mina bröder och systrar i Storbritannien om bröderna som vi har förrått; Sheikh Abu Hamza, Khaled al-Fawwaz, Adel Abdul Bary, Babar Ahmad och Talha Ahsan.

 

Våra bröder har suttit fängslade och levt under svåra förhållanden i nästan ett decennium, några mer och andra mindre.  Även om muslimerna i Storbritannien utgör (ca) två miljoner så har stödet från muslimerna varit minimal.

 

Under de 10 åren har brödernas familjer kämpat ensamma utan något stöd, vare sig det handlar om moraliskt stöd eller ekonomiskt. Väldigt få har sträckt ut sin hand för att hjälpa dem. Faktum är att det är icke-muslimerna som har hjälpt bröderna med deras fall, trots att vi har många miljonärer bland oss muslimer idag [som hade kunnat vara delaktiga]. Vi har mycket som vi kommer stå till svars för inför Allah.

 

De senaste dagarna har många organisationer anordnat många evenemang och kampanjer för bröderna, men agerat alldeles för sent. Bröderna behövde oss för flera år sedan. Misslyckandet på kampanjerna och det dåliga engagemanget beror på saker som nationalism (han är Egyptier, så det är inte mitt problem), ”gruppism” (han är inte från min jamaa’ah), ”sheikhism” (min sheikh gillar inte honom, eller tycker att han är för extrem så jag kan inte hjälpa honom), osv. Alla är ute efter sina egna intressen istället för att uppriktigt bry sig om vad som verkligen spelar roll – bröderna och att de behöver oss som en Ummah. Det krävs en förändring snabbt.

 

Det är även hyckleri att se många organisationer (utan att nämna några namn) visa medlidande för några av de fängslade bröderna, men att sedan se samma organisationer gå ut offentligt i medierna och glädjs över att arresterandet av Sheikh Abu Hamza.

 

Vi som individer eller grupper kanske har lyckats lite här och var, men som en Ummah i Storbritannien faller vi, för att vi inte är enade.

 

Allah säger,

 

”De som framhärdar i att förneka sanningen är sinsemellan bundsförvanter och de stöder och beskyddar varandra; om ni inte handlar på samma sätt kommer förtrycket på jorden att fortsätta och oordningen och sedefördärvet att tillta.”  [8:73]

 

Det är på tiden att vi frågar oss själva hur uppriktiga vi egentligen är i stödjandet av Allahs Deen och de troende muslimerna. Det är på tiden att Mashaykh, Da’ees och Jamaa’ah verkligen sätter sig ner och diskutera våra skillnader med daleel [bevis] och uppriktighet, och att acceptera sanningen när den framförs. Det är på tiden att vi enar oss som en Ummah.

 

Allah säger,

 

"Men [människorna] har slagit sönder denna enhet och splittrats i sekter, där medlemmarna i varje sekt [framhäver] och gläds åt sina [särdrag]." [23:53]

 

Vid Allah mina bröder och systrar, Jag fruktar att Dagen som väntar oss kommer vara för svår för oss. Jag fruktar att Allahs straff kommer drabba oss alla muslimer i Storbritannien, och att vi kommer genomgå vad våra bröder fick genomgå i Bosnien pga. vårt sätt att behandla våra bröder.

 

Må Allah väcka muslimerna i Storbritannien, och hela Ummahn, ena Shuyoukh, Da’ees och Jamaa’at på haqq som håller vid Haqq, och ta bort onödigt gräl som inte har någon betydselse i stödjandet för Allahs Deen och Ummahn. Ameen.

 

 

Er broder,

Abu Nusaybah

 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0